Тони Филипов, д-р

От Зъболекарския съюз отчели изключително тревожни данни за зъбния статус на българите. Хората между 35 и 45 г. имали средно по 17 болни зъба! При възрастните над 60 г. данните били направо отчайващи. Половината от всички 2 млн. били без зъби. От тях 20% били без горни зъби, 17% без долни, а 13% и без горни, и без долни. На 100 крака се падат 50 зъба. Може да се види на всяка опашка за...

Хайде да започнем да питаме „Какво?“

22 Ноем. 2014 - 13:47

От внесения вчера /петък/ проектозакон за училищното образование стана ясно, че ГЕРБ се отказва от задължителната детска градина за четиригодишните, но не и от държавната помощ за частните училища и детски градини от началото на 2018 година. Аргументите звучат демократично и дясно: по първия въпрос партията се е съобразила с общественото мнение, а по втория е уважила частната инициатива, както се полага на дясно управление.

30-те сребърника на подмяната

20 Ноем. 2014 - 12:20

Миналата година назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС ни изкара на улицата, защото беше немислимо нагла и безочлива демонстрация на овладяването на властта от тази машина, която тогава кръстихме „Кой”. Сега властта тихо се пълни с нови „Пеевчета”, но случаите са хем много, хем недостатъчно знакови за широката публика, че да произведат същия ефект на бурно възмущение. Кой каза, че не са си научили урока, а?

Плащай и млъквай!

19 Ноем. 2014 - 12:10

Изчезването на нацията отдавна вече се е случило в главите на много хора. Демографският срив се представя като необратим и по темата цари почти пълно съгласие. Независимо кой е прав и кой крив разговорът се води единствено и само с цифри. Тъжната истина е, че институциите гледат на нашите сънародници като на касички, без много права, с досада.

Възхвала на простака

17 Ноем. 2014 - 15:43

Владимир Кличко се похвали, че е пребил най-големия простак – Кубрат Пулев. Но това не е вярно! Имало е и има още по-големи простаци от Кобрата, а в България те получават държавни отличия и пистолети. В тяхна защита се вдигат и надигат интелектуалци и общественици, някои даже са готови да се хвърлят на амбразурата като Раймонда Диен. Кличко, ти къде?!

Из делниците на един луд (10 – 14 ноември)

16 Ноем. 2014 - 16:07

О „Алфа рисърч” съобщиха, че 55% от българите давали положителни оценки на др. Живков. Не сме учуден. Българите традиционно обичат да ги управляват прости хора, не е от 2009 г. Пък и др. Живков предупреди, че ще го търсим. И затова беше поръчал, като умре, да го заровят с гъза нагоре. Та като ходим да целуваме след години, да ни е лесно… Адам Михник май беше рекъл, че на социализма най-лошото му е това, което идва след него.

Банковият съюз означава по-строги правила в банките и надзора

13 Ноем. 2014 - 17:26

Поредните банкови неволи в България поставят въпроса как да се регламентира банковия надзор и доколко се спазват правилата. Наскоро стартиралия европейски надзорен механизъм дава някои гаранции. Нашите политици обявиха, че започваме процедура по присъединяване, но още нищо не е направено. Интервю по темата с Деа Маркова, асистент-мениджър в европейския център за регулаторна стратегия към Deloitte..

Пуснаха демокрация

12 Ноем. 2014 - 11:25

Към задачата за опознаване и оценяване на миналото се прибавя и задачата за отваряне на кръгозора и вписването ни в големия световен разговор за бъдещето. Трудно е, защото вече имаме създадена митология на прехода. Тя умело и безотговорно се използва за постигането на краткосрочни политически победи и поддържането на статуквото - лесно се управляват граждани, които чакат да им „пуснат” заплатите, помощите, парното, справедливостта, живота.

Недоволството, което отказва да си отиде

11 Ноем. 2014 - 10:19

Очакванията, че края на икономическата криза ще поуспокои политическите системи в Европа не се оправдават. В държава след държава традиционните партии са под обсада като наскоро партията на протеста „Подемос“ излезе начело в социологическите допитвания в Испания. Анемичният растеж няма да промени много ситуацията, а породеното от кризата недоволство няма да си отиде лесно.

Из делниците на един луд (3-7 ноември)

9 Ноем. 2014 - 16:27

Безподобно перде тоя Лукарски! Вика: "Бих бил министър"… Просто министър... На спорта, на транспорта, на експорта, на аборта… Извинете, увлякох се, но той почна пръв… Желанието му да стане министър може да бъде проследено и на клетъчно ниво. А за икономиката даже бил подготвен. Юристът Лукарски! За такива като Лукарски ние изковахме специален термин – наблюдеятел.Винкел, какво да ви кажа повече. Да ме прощават в Перник…

Потният вал на вдъхновението

8 Ноем. 2014 - 15:41

С редица свои произведения през последните дни българската журналистика доказа, че е смела, независима и принципна. За да не звучи голословно, прилагам множество цитати, от които става ясно кой е източникът на нейното вдъхновение. Разбира се – това е Бойко Борисов. С негова помощ нашата журналистика е на път да превземе даже литературните върхове.

Страници

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев

dr.tonyfilipov (at) abv.bg

0885 233 691

Връзки