Тони Филипов, д-р

Бареков вика, че между програмите на неговата партия и на ГЕРБ "нещата се припокриват 99%".Обаче тоя един процент разлика не бива да се подценява. Нийл Деграс Тайсън, доктор по астрофизика и космология, твърди, че между гените на човека и тези на шебеците има точно 99% съвпадение? 1% само ги отличава! Обаче каква разлика има понякога между поведението на човеците и шебеците!

Реформатори под омраза

18 Окт. 2014 - 16:21

Как да мразим най-добре Реформаторския блок е нова обществено практикувана дисциплина. Тя се разгърна и стана особено популярна след изборите, когато политическата сила все пак постигна резултат и има представителство в новото Народно събрание, за разлика от предишни откровени провали на разпарчетосаното синьо пространство.

ДПСландия

17 Окт. 2014 - 15:44

Освен „сатанизиран“ Ахмед Доган си остава и сред най-хвалените политици. Малко са в неговия бранш, които не са се прехласвали пред политическо му дълголетие и способности. Бойко Борисов си остава сред най-големите заявени негови почитатели. Феновете и фенките сред журналистическата гилдия периодично не успяват да сдържат адмирациите си.

Жална ви майка фрагментирана, още преференциална!

16 Окт. 2014 - 17:11

Проблемът на днешния политически ден е всъщност във все по-нарастващата фрагментация на българското общество и очертаването на все повече разделителни линии между социални групи на базата на икономически, демографски, професионални, географски и какви ли не още фактори. Ако Бенедикт Андерсън определи нацията като „въобразена общност”, то днес картината у нас е на „невъобразима необщителност” във всички посоки. Горни Лом и София принадлежат на различни светове…

За паметника на съветската армия – една друга история

15 Окт. 2014 - 16:19

Какво да правим с паметника на съветската армия в София? Както много други въпроси, този за съветските паметници отдавна беше решен в повечето страни от бившия социалистически лагер еднозначно и категорично. Не и у нас. Вероятно защото въпросът е част от оценката на общество за неговото минало. Следва една истинска история – за подобен паметник, но в различно общество.

Млади, объркани и ядосани

14 Окт. 2014 - 18:29

Сухият макро-политически анализ обяви младите за жертва на глобалната криза веднага щом попремина първичната паника. В повечето случаи това звучеше като хладнокръвно описание на терена след буря и с очакването, че рано или късно нещата ще започнат да се връщат към познатото. Някои коментатори калкулираха дългосрочно намаляващата относителна тежест на по-младите в застаряваща Европа, а други просто отбелязваха тяхното традиционно недоверие и нежелание за участие в политическия процес.

Лукарски, лукавства и други лудости

13 Окт. 2014 - 16:49

Защо вярвате в това? – попитах. „Защото в България вече всичко е възможно”, отговориха те. А защо в такъв случай не вярвате, че можем да си направим живота такъв, какъвто го искаме? Отговор: „Защото в България вече нищо не е възможно.” Люшка се махалото ни от всичко-е-възможно до нищо-не-е-възможно, клатушкаме се, губим здравата почва под краката си, люлеем се – до повръщане, до загуба на ориентация, до халюцинации.

Из делниците на един луд (6-10 октомври)

12 Окт. 2014 - 17:38

На вниманието на г-н Бареков: „Британка сключи брак със себе си”. Омръзнало й да е сама. Мисля, че и г-н Бареков трябва да се вземе вече. По любов, естествено. Макар, че вече е богат, та и по сметка може. Говори се, че по време на оргазъм викал собственото си име. Затова лично ние никога не повярвахме, че е способен да се обеси, ако не спечели изборите.

Не се подсмихвай, ти си го избра

10 Окт. 2014 - 11:45

Кои са важните теми за ГЕРБ и какви решения партията предлага, това е въпросът. Не какво предлага Реформаторският блок и не дали той харесва Борисов – въпросът е какво, освен Борисов, предлага ГЕРБ. Резултатите от изборите дадоха победата на Борисов, но окончателно развенчаха образа му на юнака с белия кон, който ще спаси народа. Вероятно това е краят на „спасителите” в най-новата ни история. Време е да влязат строителите.

Маймунарникът на задкулисието

7 Окт. 2014 - 17:40

Формулата „кабинет на малцинството без коалиционно споразумение“ е удобна за всички, но най-вече за така нареченото задкулисие. Последното отново ще се окаже истинският победител на изборите, то ще сглоби бъдещата управленска коалиция. И тъкмо по този начин ще лъсне цялата несъстоятелност на политическия ни живот.

Задача от нов порядък на ръба на управляемостта

6 Окт. 2014 - 12:51

Сдобихме се с най-фрагментирания Парламент след най-ниската избирателна активност от падането на „Берлинската стена“ насам и страната застава на ръба на управляемостта. Социалният разпад все по-отчетливо намира своето отражение в политическата система. Неудържимо нарастващото чувство за отсъствие на държава все повече се трансформира в отказ от колективния политически процес.

Страници

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев

dr.tonyfilipov (at) abv.bg

0885 233 691

Връзки