Ралица Ковачева

Колкото по-близо сме до Брюксел, толкова по-трудно ще бъде да се заобикалят правилата и да се подменят националните интереси с частни. Защото се видя, че отказът да се сдаде суверенитет на ЕС не е защита за националния интерес – напротив, вече повече от година се питаме Кой управлява България и именно пълното разнищване на случая КТБ може да даде отговор на този въпрос.

Из делниците на един луд (14-18 юли)

20 Юли 2014 - 17:59

Стоян Александров вика, че било глупаво случващото се в КТБ да се нарича „Грабеж на века”. Разбира се, че е глупаво. Та векът едва е започнал! Един Господ знае още колко грабежи ще преживеем до края му. За последните 25 г. това е вторият грабеж. Слава Богу, онзи от 1996-97 г. остана по сметката на стария век и сега почваме на чисто. Но мисля, че докато чакаме следващия грабеж, можем временно да наричаме „грабеж на века” този.

Добре дошли на дъното!

20 Юли 2014 - 06:56

Въпреки че в България скандалите извират през минута и се забравят след около три секунди, никога пред очите ни не се е разгръщал подобен цинизъм. Добрата новина е, че вече се знае кой кой е, какво представлява и колко можем заедно. Паднаха всякакви паравани и смокинови листа. Видя се, че зад маските на морализаторите стоят обикновени нахалници и необикновени егоисти.

Всяко зло за добро и обратно

19 Юли 2014 - 13:34

Задкулисието започна панически да дърпа завесата на политическия театър ту в едната, ту в другата посока и се видя, че зад видимите големи трупи стоят все по-малки, които подават репликите от набързо скалъпен сценарий. Засега на сцената нещата са сведени до двама. Очакваме завесата да се раздере и да се покаже Единия, който се е заврял в най-тъмното кьоше на задкулисието.

Не десни – свестни

18 Юли 2014 - 11:22

Това, което ще видим, ако някак си успеем да надникнем зад дясното дърво е, че хората искат две прости неща: нормален живот и справедливост. Всички, които искат това, са от едната страна на барикадата. Другите са тези, които наричаме мафия, задкулисие, Кой. Това е врагът, с който трябва да се борим. Ако не го осъзнаваме сега, когато сме стигнали дъното (макар че българското дънно е безнънно), нямаме никакъв шанс за измъкване.

Изберете си криза

17 Юли 2014 - 17:22

Да не осмисляме кризите е толкова българско. Преди години, когато се разрази глобалната криза тогавашният премиер просто я игнорира. После обясни, че няма да ни засегне, а после….. не беше премиер. Неговият наследник пък я обяви за неподвластна на контрол, един вид природно бедствие, което просто те връхлита и чакаш да отмине.

Пляс, грух, пръц, ох!

15 Юли 2014 - 15:35

Няма смисъл да коментираме надълго и нашироко идиотщините, които се творят минута по минута, от абсолютно всички институции. Искров казал нещо? Пляс! Ама не било така, както го казал? Трас! Прокуратурата обаче се задействала? Грух! Да не би пък да става дума за преврат? Их! Но иначе Борисов е голям държавник. Ах! Самата държава пък отдавна може да бъде описана с едно-единствено „ох“.

Из делниците на един луд (7-11 юли)

13 Юли 2014 - 17:09

Обществото, казва Анатол Франс, се крепи на търпението на бедните. Нашето е непоклатимо. И може би това обяснява защо оставихме съдбата си изцяло в ръцете на политическите парвенюта, интелектуалната макалатура на нацията, хора с тежки морални малформации, тарикати и откровени престъпници… „Природно невзрачни хора” ни въртят на малкия си пръст.

Дългото сбогуване на Станишев

12 Юли 2014 - 06:49

Казват, че Моника много променила Станишев, омагьосала го нещо. Преди десетина дена й се обясни в любов в ефир. Не Не знам, може и любов да е. Макар че Станишев й направи толкова много скъпи „подаръци”, че определено може да се каже, че след това се ожени за нея по сметка. Разбира се, Моника също май злоупотреби с пола си.Но едно е ясно – днес Станишев изглежда като морален пораженец.

Украйна – краят на договорената неопределеност

11 Юли 2014 - 08:13

Договарянето на Украйна като „ничия земя“ е добре документирано политически и исторически. Гаранциите за този неин статут бяха скрепени между Русия, САЩ и Великобритания, макар в крайна сметка да не бяха спазени след провокацията на Москва. Ангажиментите на Запада да не простира до границите на Русия своя политически модел и гаранции за сигурност бяха част от този изход от разпада на комунистическата система. Разбира се, най-вече по отношение на Украйна.

ЗАЩО УКРАЙНА?

10 Юли 2014 - 07:33

Според официалната версия, разпространявана на Запад и подета от услужливата информационна прислуга у нас, през зимата на 2013/2014 година сме били свидетели на втората спонтанна украинска антиолигархична „народна” революция, която имала за задача да елиминира корумпирания антидемократичен режим на Янукович и да интегрира страната в западните евроатлантически структури, каквото било желанието на огромната част от украинското общество.

Страници

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев

dr.tonyfilipov (at) abv.bg

0885 233 691

Връзки