Любослава Русева

На фона на претенциите си за принципност и морална чистота, Реформаторският блок тихомълком прие за партньори други две партии, и то доста странни. Междувременно пък се разбра, че за място в листите на РБ има тарифа. Всичко това изглежда отблъскващо. Дори по-отблъскващо от проявите на натурално гербаджийство.

Из делниците на един луд (25-29 август)

1 Септ. 2014 - 07:53

Българин да се наричам, първа радост е за мене! Щото това значи, че съм сънародник на Цветан Цветанов. И Бойко Борисов, де, но в случая има повод да се възгордеем от Цветанов. Той се включи в световната благотворителна инициатива Ice bucket challenge. Тия, дето се оливат със студена вода, за да помогнат на децата с аутизъм. Обаче някой не беше обяснил ясно на Цецерон защо е цялата работа и той малко се пообърка.

Нещо като коалиция, повече като ТКЗС

31 Авг. 2014 - 07:55

Българите сме прекрасни в хомеопатична доза – един, максимум двама. Кое ни прави толкова уникални поотделно и толкова уникално лоша комбинация заедно? Защо сме съчетаеми максимум до двама, третият е съмнителният, потенциалният предател. На третото число българите се разпадаме на части.

Енергия

30 Авг. 2014 - 08:37

Малко са по-вълнуващите неща от първата среща с нов свят, култура, хора. Стъпването на китайска земя моментално отваря сетивата на западния човек за съвсем различни усещания и чувства. Вълната от жестове, начини на правене на нещата, движение, енергия, миризми просто залива новодошлия и непосветения, запраща го да търси паралели и прилики със световете, които познава.

Неофициалната България

27 Авг. 2014 - 19:35

Това журналистите са недостойни хора, как могат да пишат подобни неща, да се ровят в тия боклуци, чудят се хората. Но все пак – щом го пише във вестника... Гледат новините по телевизията, най-вече заради прогнозата за времето. А когато почне турският сериал, улиците се опразват, а от всички прозорци кънтят любовните клетви и риданията на героите – хората са стари и недочуват.

Малък наръчник за детоводители

26 Авг. 2014 - 19:52

Да чакаме учебниците и училището да ни научат децата, не е нищо друго, освен безотговорност и чисто човешко бездарие да изпълним ролята си. Детоводителят е нещо повече от родител. Той е онзи, който е хванал детето за ръка и го води напред, защото е осъзнал задължението си да напътства и да отваря хоризонти пред „младенческите духове“.

Когато умира звезда

25 Авг. 2014 - 15:51

Как си отиват известните и талантливите? Понякога тъжно и самотно. Друг път пред очите на всички с детайли около техния живот, заболяване и смърт, извадени безпощадно на показ. Научи ли ни на състрадание кончината на Робин Уилямс и как изпращаме в България своите звезди, в чиито сривове, последни мигове и достойнство жълтите медии ровичкат без уважение?

Реформаторите наясно, че не са наясно

24 Авг. 2014 - 14:16

Цялото това изявление, тъй чакано от хора, които се чудят има ли изобщо за кого да се гласува, е толкова объркващо, че на всеки, който го прочете, му става ясно само едно: Реформаторският блок не е наясно какво да прави нито със себе си, нито с ГЕРБ, нито с България.

Ако не ние - Кой

21 Авг. 2014 - 19:43

Окопали сме се във враждуващи лагери и на никаква цена не бихме признали, че проблемите ни са общи. Защото няма добри и лоши „олигарси”, няма добра и лоша манипулация, няма начин слугинажът да бъде определен като добра практика, дори и искрено да вярвяш, че работиш за добра кауза.

Из делниците на един луд (11-15 август)

17 Авг. 2014 - 12:15

Английската версия на сайта на правителството била пълна с грешки. За премиера пишело: „Проф. Близнашки е един завършил от английската гимназия...” Така ми съобщават нигерийските другари, когато спечеля някоя награда, или искат да ми дарят наследство. За културния министър пишело, че има няколко магистърски степени по история в СУ. А той, сиромашкият, има само една. Старши лейтенантският чин на Евгения Раданова станал дърти лейтенантски и т.н.

Повече от касиер и пазач

12 Авг. 2014 - 08:07

Седмици наред критиците на президента настойчиво обясняват, че служебното правителство на практика не може и не трябва да бъде повече от един обикновен касиер и пазач на държавата за два месеца. Финансовата несигурност, поредното еврофиаско, тоталната неустойчивост на цели публични системи, енергийните неизвестни, външнополитическата изолация и още редица обстоятелства обаче правят тези критики неособено смислени.

Страници

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев

dr.tonyfilipov (at) abv.bg

0885 233 691

Връзки