Веселина Седларска

“Някой си человек имаше двама синове; и дойде при първия и му рече: Синко, иди днес, работи на лозето ми. А той отговори и рече: Не ща; но после разкая се и отиде. Дойде и при втория и рече същото. И той отговори и рече: Аз ще ида, господине; и не отиде. Кой от двамата стори на баща си волята?” – попитал Исус. „Свещениците казват му: Първият. Казва им Исус: Истина ви казвам, че митарите и...

Изборите като онлайн шопинг

15 Апр. 2014 - 13:14

„Почтителната демокрация”, в която от избирателя се очаква да изповядва „племенна лоялност” към определена партия, е мъртва, твърди Карсуел. В ерата на широколентовия интернет политиката ще се оформя според предпочитанията на гражданина- консуматор, който избира за кого да даде гласа си на избори по начина, по който преценява за какво да даде парите си в супермаркета или в e-bay.

Из делниците на един луд (7 – 11 април)

14 Апр. 2014 - 12:56

След Кърджали и Смолян номинира Пеевски за евродепутат. Чува се, че Доган го гласял за второто място, което значи, че със сигурност ще стане евродепутат. Доган за пореден път се плези на българското обществено мнение, чийто любимец е Пеевски. Всъщност, Доган се плези и на европейските ни партньори, които, меко казано, също бяха скандализирани от избора на Пеевски за шеф на ДАНС.

За EXIT натисни член 7!

10 Апр. 2014 - 17:53

При по-други обстоятелства сигурно съвсем малко хора щяха да обърнат внимание. Но с откровено анти-европейско правителство и целенасочени усилия за разбиване на европейската ориентация на страната, наскоро приетите допълнения в прилагането на член 7 на Лисабонския договор за суспендиране на правата на страните-членки нямаше как да не предизвикат необичаен интерес.

Из делниците на един луд (31 март – 4 април)

7 Апр. 2014 - 13:16

Надеждата на бабичките да се сдобият с предни зъби се отдалечава. Бареков ще продължава да губи привърженици, докато не се спре на нещо по определено в идеология. Рекъл: „Бях десен, а сега вече съм ляв”. Това било в сряда. Във вторник вечер си легнал десен, в сряда сутрин се събудил ляв. Може да ви се стори малко грубичко, но оставам с впечатление, че определя политическата си ориентация за деня според това в кой крачол го намери, като се събуди.

Еголитика

6 Апр. 2014 - 11:38

Азбуката на политическия егоизъм е от две букви – А и З. Ако лидерът се сравнява с други лидери – това е малко отклонение, нещо като хрема. Ако заема отбранителна позиция – това е също така малко отклонение, като възпалено гърло. Ако обяснява блестящите си качества – и това е отклонение, повишена температура. Ако търси непрекъснато одобрение – мъчителна кашлица. Но всичкото това накуп си е вече много сериозна болест.

Отвъд носталгията, под знамената

1 Апр. 2014 - 11:27

Дълги години българската левица гледаше на носталгията като на стратегически резерв, за който се грижеше далеч по-усърдно от тези на държавата. Беше успяла до голяма степен да си го приватизира политически и да го пуска в обръщение при нужда. До голяма партийната работа на БСП представляваше дейност по нейното културно поддържане и възпроизводство.

Из делниците на един луд (24-28 март)

31 Март 2014 - 12:28

Ало, пенсиите! Според народните вярвания от Благовещение до Еньов ден от къщи се излиза само сит и с пари в джоба, та ако ви закука кукувицата, цялата година да е на сито и на пари. И понеже се информирах от НОИ, че пенсиите, заедно с добавката за Великден, ще се плащат след 4 април, та рекох да ви предупредя, че ще имате едни 9-10 рискови дни, през които може да ви свари кукувицата неподготвени. Затова си стойте дома. И се правете, че не я чувате…

Глобалното лицемерие „Часът на Земята“

29 Март 2014 - 13:21

Да се учудя или да не се учудя, ако на загадъчната среща между Росен Плевнелиев и изпълнителния директор на ЕВН Щефан Шишковиц е станало дума за „Часът на Земята“ като деяние, носещо материални вреди на енергийните дружества? Няма смисъл да се учудвам, защото това учудване ще бъде бързо потушено от нещо още по-учудващо откъм президентството, пък и едва ли е ставало дума за това. За какво обаче е ставало дума на тази необявена, тайнствена среща? Да са си говорили за спасяването на планетата Земя?!

Ледът се пука, господа магистрати!

27 Март 2014 - 19:05

Започвам да си мисля, че осъдят ли някого за корупция, или далавери, той или е крал много скромно, или пък е профукал всичко и няма пари да докаже по съдебен път невинността си. И обратно, господин законът винаги се отнася много почтително към парите… А Брюксел е безпомощен, пише доклад след доклад за неотложната реформа в Съдебната система, тукашните кимат виновно с глава два деня и на третия пак я отлагат…

Из делниците на един луд (17-21 март)

24 Март 2014 - 13:08

Проф. Вихра Миланова, национален консултант по психиатрия, съобщава, че 40% от българите имат или са имали психичен проблем, а всеки пети е с тежка диагноза. Всеки пети значи, че 1.3-1.4 млн. са за Четвърти километър. Започвам да се плаша вече. ПП „Четвърти километър” е на път да се превърне във всенародна партия, „Четвърти километър” – на всеки километър! И ще ни набутат властта като едното нищо…

Страници

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев

dr.tonyfilipov (at) abv.bg

0885 233 691

Връзки