Веселина Седларска

Единственото, от което ще се интересуваме през цялото лято, е с кого ще се коалира ГЕРБ. Както хитът на миналото лято беше „Кой“, така сега ще е „С кого“. И колкото повече питат Борисов с кого ще се коалира, толкова повече той ще отговаря, че с никого. И че ако няма 121 депутата в бъдещия парламент, няма да управлява. Което означава, че ще управляват отново същите, на чийто отказ от...

Политическата страст по новото

23 Юли 2014 - 07:42

Буквално преди дни станахме свидетели на поредно политическо цунами. Университетски преподавател по право сформира партия, на която дори не счита за необходимо да й измисли някакъв идеологически етикет. Кръщава я на себе си и отива на избори. Едва шест седмици след нейното основаване професорът печели национални парламентарни избори с 34% и е на път да стане премиер.

Банков съюз? Ко? Нье!

21 Юли 2014 - 21:31

Колкото по-близо сме до Брюксел, толкова по-трудно ще бъде да се заобикалят правилата и да се подменят националните интереси с частни. Защото се видя, че отказът да се сдаде суверенитет на ЕС не е защита за националния интерес – напротив, вече повече от година се питаме Кой управлява България и именно пълното разнищване на случая КТБ може да даде отговор на този въпрос.

Из делниците на един луд (14-18 юли)

20 Юли 2014 - 17:59

Стоян Александров вика, че било глупаво случващото се в КТБ да се нарича „Грабеж на века”. Разбира се, че е глупаво. Та векът едва е започнал! Един Господ знае още колко грабежи ще преживеем до края му. За последните 25 г. това е вторият грабеж. Слава Богу, онзи от 1996-97 г. остана по сметката на стария век и сега почваме на чисто. Но мисля, че докато чакаме следващия грабеж, можем временно да наричаме „грабеж на века” този.

Добре дошли на дъното!

20 Юли 2014 - 06:56

Въпреки че в България скандалите извират през минута и се забравят след около три секунди, никога пред очите ни не се е разгръщал подобен цинизъм. Добрата новина е, че вече се знае кой кой е, какво представлява и колко можем заедно. Паднаха всякакви паравани и смокинови листа. Видя се, че зад маските на морализаторите стоят обикновени нахалници и необикновени егоисти.

Всяко зло за добро и обратно

19 Юли 2014 - 13:34

Задкулисието започна панически да дърпа завесата на политическия театър ту в едната, ту в другата посока и се видя, че зад видимите големи трупи стоят все по-малки, които подават репликите от набързо скалъпен сценарий. Засега на сцената нещата са сведени до двама. Очакваме завесата да се раздере и да се покаже Единия, който се е заврял в най-тъмното кьоше на задкулисието.

Не десни – свестни

18 Юли 2014 - 11:22

Това, което ще видим, ако някак си успеем да надникнем зад дясното дърво е, че хората искат две прости неща: нормален живот и справедливост. Всички, които искат това, са от едната страна на барикадата. Другите са тези, които наричаме мафия, задкулисие, Кой. Това е врагът, с който трябва да се борим. Ако не го осъзнаваме сега, когато сме стигнали дъното (макар че българското дънно е безнънно), нямаме никакъв шанс за измъкване.

Изберете си криза

17 Юли 2014 - 17:22

Да не осмисляме кризите е толкова българско. Преди години, когато се разрази глобалната криза тогавашният премиер просто я игнорира. После обясни, че няма да ни засегне, а после….. не беше премиер. Неговият наследник пък я обяви за неподвластна на контрол, един вид природно бедствие, което просто те връхлита и чакаш да отмине.

Пляс, грух, пръц, ох!

15 Юли 2014 - 15:35

Няма смисъл да коментираме надълго и нашироко идиотщините, които се творят минута по минута, от абсолютно всички институции. Искров казал нещо? Пляс! Ама не било така, както го казал? Трас! Прокуратурата обаче се задействала? Грух! Да не би пък да става дума за преврат? Их! Но иначе Борисов е голям държавник. Ах! Самата държава пък отдавна може да бъде описана с едно-единствено „ох“.

Из делниците на един луд (7-11 юли)

13 Юли 2014 - 17:09

Обществото, казва Анатол Франс, се крепи на търпението на бедните. Нашето е непоклатимо. И може би това обяснява защо оставихме съдбата си изцяло в ръцете на политическите парвенюта, интелектуалната макалатура на нацията, хора с тежки морални малформации, тарикати и откровени престъпници… „Природно невзрачни хора” ни въртят на малкия си пръст.

Дългото сбогуване на Станишев

12 Юли 2014 - 06:49

Казват, че Моника много променила Станишев, омагьосала го нещо. Преди десетина дена й се обясни в любов в ефир. Не Не знам, може и любов да е. Макар че Станишев й направи толкова много скъпи „подаръци”, че определено може да се каже, че след това се ожени за нея по сметка. Разбира се, Моника също май злоупотреби с пола си.Но едно е ясно – днес Станишев изглежда като морален пораженец.

Страници

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев

dr.tonyfilipov (at) abv.bg

0885 233 691

Връзки