Веселина Седларска

Кой трябва да спре контрабандата – служителите, които получават заплати, за да свършат тази работа, или хората с ниски доходи, които купуват евтините контрабандни цигари, но с данъците си издържат чиновниците, които трябва да спрат контрабандата?

Суета сует и един доклад

29 Ян. 2015 - 12:51

За съжаление, по отношение на политическата култура не важи максимата за „първите седем”. Очевидно е, че 25 години не бяха достатъчни на политическата класа да мине в режим служба на общественото благо, а не на личното облагодетелстване. Не бяха достатъчни на съдебната власт да осъзнае, че властта й е дадена от името и в името на хората, а не, за да направи недосегаеми някои хора. Има само един начин да спрем да питаме „Кой?” – да кажем „ние”.

Когато смешното стане сериозно

28 Ян. 2015 - 13:55

„Смешно е БСП да сравнява Борисов със СИРИЗА“, разсмива ни бившият конституционен съдия Георги Марков. Пред pik.bg някогашният върл седесар, понастоящем страстен поклонник на ГЕРБ, приказва и други смешни неща. Например, че ГЕРБ „не е популистка партия, а е типична европейска народна партия“. Или че Бойко Борисов „не е популист, а е реалист“, понеже водел ясна проевропейска политика и неговото правителство успяло да овладее финансовата криза. Най-забавното обаче е, че самият Марков въобще не се шегува.

Хаос, от Давос

27 Ян. 2015 - 15:47

Кокетният швейцарски курорт Давос е уютно място, от което да съобщите на света, че настъпват времена на хаос. От друга страна, ако сте решили да го правите може би мястото е подходящо, защото няма да стресне чак толкова хора. Годишният ритуал по производство на моментна „снимка на света“ приключи и след десетките дискусии, презентации и интервюта сякаш този лайтмотив остава на повърхността.

Не ни подценявайте, г-н Местан

26 Ян. 2015 - 16:12

В началото на този парламент, с присъщия си устрем на включена косачка, Москов нарече ДПС проклятие. Секунда след като произнесе тази дума, вече знаех кой ще е първият министър, на който ще се иска оставката. Обидното отношение на здравния министър към циганите е само благовиден, европриемлив повод за гнева ви. Признайте си, господин Местан, хората ще ви разберат.

Из делниците на един луд (19-23 януари )

25 Ян. 2015 - 17:23

Борисов ще е президент и то не защото нещо му е притрябвало, а в името на рекорда, само за да си попълни комплекта. Няма никакво значение дали ще е президент и ще назначава премиера, или ще си остане премиер и ще назначава президента. Времето на едноличната му власт вече е настъпило. Просто не сме забелязали, че 18 брюмер на Бойко Борисов се е състоял.

Жена президент? Благодарим ви, г-н Борисов!

21 Ян. 2015 - 07:40

Едни от най-добрите шофьори, които познавам, са жени. И със сигурност знам имената на поне пет уважавани жени, министър - председатели и президенти. Е, има и други – те си имат доктор Енчев и много му благодарят. От тяхно име благодаря и на д-р Фройд. Той сигурно би наблюдавал с интерес едиповия комплекс на цяло едно общество, раздвоено в мечтата си за силния мъжкар и топлата гръд.

Гръцка рулетка или ‘juke box’

20 Ян. 2015 - 06:57

Гръцката драма се завърна и повече от всякога прилича на игра на нерви. Това бе очаквано, най-малкото защото политическите ефекти от управлението на кризата в страната рано или късно щяха да произведат достатъчно анти-системно недоволство, което да заплаши сегашното статукво. Сега това се изостря и Европа е отново на прага на сътресение. На повърхността ситуацията не подсказва повторение на хаоса отпреди няколко години.

Из делниците на един луд (12-16 януари)

18 Ян. 2015 - 17:19

Прави ли ви впечатление, че Вежди спря да реве като малко дете? Кога едно дете спира да реве? Когато му върнат каквото са му взели, или му дадат нещо по-хубаво. В случая някой е казал на Вежди примерно: „Стига рева, сега си министър, ще си изкараш други 2.5 млн.” Само примерно, иначе може със съвсем други думи да му е казано. Но вече не реве. Обаче как ли му се къса сърцето като си помисли, че, ако не беше загубил ония 2.5 млн., сега щеше да има 5 млн.

Сбогом, Прасчо!

17 Ян. 2015 - 19:49

Академичното издателство Oxford University Press забрани използването на думи като прасе, наденица, кренвирш, кървавица и прочие продукти, свързани със свинското месо, за да не се обиждат мюсюлмани и евреи. По този повод reduta.bg започна да цензурира популярни истории за деца и юноши, като за начало премахна персонажа Прасчо от политически некоректната книжка на А.А.Милн „Мечо Пух“.

Пътеводител на медийния стопаджия

16 Ян. 2015 - 16:08

Направо е невероятно, че заради някакъв си американски държавен секретар има снайперисти по покривите и полицай на всеки метър! Но такива сме си ние, подлизурковци и дребни слуги на големите господари. А за нация, честитяща си банята в неделя, забраната да си простре прането в четвъртък сутринта си е посегателство върху националното достойнство.

Страници

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев

dr.tonyfilipov (at) abv.bg

0885 233 691

Връзки