Тони Филипов, д-р

На Плевнелиев просто не му издържаха нервите. За няколко дни не издържаха. В сряда премиерът ще каже, че тъкмо е бил решил да го подкрепи, дори го поканил да поговорят, да видят какво може да направи ГЕРБ за неговата кандидатура. Обаче Плевнелиев го изненадал. Поставил го пред свършен факт. Отдавна свършен факт. И без усилие стигнали до решението да си оставят опция за "някой следващ мандат...

През куп лъжи за грош

27 Май 2016 - 06:37

Защо да говоря за референдума на Слави Трифонов – каза Борисов, - като той има всеки ден три часа да си говори по телевизията. После ги и разби на части – час и половина на обед и час и половина вечерта, ей ти три часа. Като имаме предвид, че предаването на Трифонов е два часа на екран през деня /час на обяд и час вечерта/, можем да приемем, че в това интервю Борисов лъже само с 33,33 на сто. Останалите 76,66 процента са истина.

Краят на лесното богатство?

26 Май 2016 - 12:42

Достатъчно е човек да погледне една снимка на катарската столица Доха отпреди 30-ина години, за да види впечатляващата разлика с днешната реалност. Историята на ресурсните открития, които правят страната най-богата по среден индивидуален доход е добре известна. Много от нейните жители доскоро са живеели с идеята, че това богатство им е дадено веднъж завинаги. Това обаче се променя.

Най-честната реклама на България

25 Май 2016 - 17:12

Божидар Димитров лансира идея за най-добра реклама на българския туризъм – „два атентата на ИДИЛ в Египет и два на ПКК в Турция“. При това я разказа в предаването на Димитър Цонев по БНТ. Записът беше пуснат от „Господари на ефира“ навръх 24 май, което може и да е случайно съвпадение. То обаче дава отговор на въпроса коя наистина е най-добрата реклама за страната на институционализираната идиотщина.

И невежеството има своите университети

24 Май 2016 - 16:41

Апостолите? Къде са апостолите? Къде се изпокри българската интелигенция? Няма я! Ама толкова я няма, че почваш да се чудиш дали я е имало изобщо… Интелигенцията се отдръпна не само от политиката, но и от обществения живот. И остави съдбата на нацията в ръцете на политическите парвенюта, на интелектуалната макулатура, на хора с тежки морални малформации, на тарикати и откровени престъпници…

Из делниците на един луд (16-20 май)

22 Май 2016 - 16:37

Глупавите народи се готвят за всичко, пък каквото дойде. И хвърлят ресурси, многократно надвишаващи нуждите за преодоляване на това, което дойде. Например наводненията. Необходими са милиарди, за да се почистят коритата на реките, да се заустят деретата и т.н. После идва наводнението и отнася 1-2 села. За покриването на щетите са нужни няколко милиона, но ние и тях рядко даваме. Е, кой е по-умен?

Споразумение за вярващи

21 Май 2016 - 16:56

Още при подписването му устойчивостта на споразумението между Турция и ЕС се основаваше предимно на вярата и надеждата. То бе сключено под силата на обстоятелствата и в ситуация на институционална безпомощност след години на подценяване на нарастващите заплахи от юг и югоизток и недостатъчни инвестиции в европейските институции. Това постепенно се променя, макар и не с нужното темпо.

Случаят „Бьомерман“, или коя е козата

20 Май 2016 - 16:05

Окръжният съд в Хамбург забрани на комика Ян Бьомерман да рецитира две трети от подигравателното си стихотворение за турския президент Реджеп Ердоган. Магистратите хем приеха, че това е сатира, хем счетоха за неприемливи сексуалните препратки. Тъй като не им беше лесно да угодят нито на едната, нито на другата страна, в крайна сметка те решиха да удовлетворят и двете с нещо като полузабрана. Това обаче не е „обикновена“ цензура, а знак за безсилието на либералстващите европейски елити, съпроводено с огромни дози фалш и страх.

Бужумбура

19 Май 2016 - 07:09

Тези политически консултации, които провеждахме през последните дни, дадоха възможност да покажем нова политическа култура в парламентарното мнозинство. Така Цветан Цветанов обобщи (цитатът не е съвсем точен, но кой ли може да цитира точно Цветанов!) преговорите между партньорите в управляващата коалиция през последните дни по темата за изборния кодекс и ветото на президента.

Из делниците на един луд (9-13 май)

15 Май 2016 - 16:45

Премиерът вика: "На никой не му е мила държавата, всеки си гледа партията." И се припозна в добрата майка от притчата на Соломон. Ако беше малко понапреднал образователно, щеше да цитира Брехт и „Аугсбургският тебеширен кръг”. Там майките са почтени жени. Докато при Соломон и двете са блудници, демек курви. И истинската майка, в която се вживява Борисов, и другата.

Операция „Прецакване“

14 Май 2016 - 17:08

Росен Плевнелиев с право нарече интригата на ДСБ „недостойна“. Предложението проевропейските сили да се обединят около издигането му за втори мандат, но като независим кандидат, е повече от очевиден капан. Неслучайно лидерът Радан Кънев не е съгласувал предложението си със самия държавен глава и го постави пред свършен факт. Така ДСБ директно хвърли Плевнелиев на вълците.

Страници

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев

dr.tonyfilipov (at) abv.bg

0885 233 691

Връзки

„Редута.бг” се обслужва

от счетоводна къща „Лавейа”

бул. Княз Дондуков”, № 49

Tel: +359 2 988 84 04

Mobile: +359 888 60 72 70
Mail: sk.laveia@gmail.com